Ingrediente pentru 2 Foi Prajitura cu Nuca si Crema :
10 albusuri
20 linguri zahar
10 linguri pesmet
10 linguri nuca prajita si taiata
(folosim o tava de 30×40)
10 albusuri
20 linguri zahar
10 linguri pesmet
10 linguri nuca prajita si taiata
(folosim o tava de 30×40)
Ingrediente Crema Prajitura cu Nuca si Crema :
10 galbenusuri
200 g zahar
3 linguri lapte
250 g unt sau margarina Rama cub
4 plicuri zahar vanilat
3 linguri cacao
10 galbenusuri
200 g zahar
3 linguri lapte
250 g unt sau margarina Rama cub
4 plicuri zahar vanilat
3 linguri cacao
Preparare Foi Prajitura cu Nuca si Crema :
Se bat albusurile adaugand treptat zaharul apoi cand este bine batut incorporam pesmetul si nuca. Din compozitia rezultata se coc doua foi pe dosul tavii. Foaia se pune in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 30 minute la foc mic .
Se bat albusurile adaugand treptat zaharul apoi cand este bine batut incorporam pesmetul si nuca. Din compozitia rezultata se coc doua foi pe dosul tavii. Foaia se pune in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 30 minute la foc mic .
Preparare Crema Prajitura cu Nuca si Crema:
Galbenusurile de oua impreuna cu zaharul pudra si 3 linguri de lapte se spumeaza pe baie de aburi pana se ingroase. Se ia deoparte, se lasa la racit dupa care adaugam 250 g unt sau margarina (Rama cub) cu care amestecam energic cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia. Impartim crema rezultata in doua parti egale. Intr=o parte adaugam zahar vanilat iar in cealalta jumatate adaugam 3 linguri cacao.
Galbenusurile de oua impreuna cu zaharul pudra si 3 linguri de lapte se spumeaza pe baie de aburi pana se ingroase. Se ia deoparte, se lasa la racit dupa care adaugam 250 g unt sau margarina (Rama cub) cu care amestecam energic cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia. Impartim crema rezultata in doua parti egale. Intr=o parte adaugam zahar vanilat iar in cealalta jumatate adaugam 3 linguri cacao.
Ansamblare Prajitura cu Nuca si Crema :
Pe prima foaie intindem crema cu gust de vanilie peste care asezam a doua foaie de prajitura si deasupra punem crema cu cacao. Deasupra cremei cu cacao se presara nuca macinata prajita in prealabil sau nuca caramelizata (crant) .
Pe prima foaie intindem crema cu gust de vanilie peste care asezam a doua foaie de prajitura si deasupra punem crema cu cacao. Deasupra cremei cu cacao se presara nuca macinata prajita in prealabil sau nuca caramelizata (crant) .
Comentários
Postar um comentário